Minna kuva 2 (2)Kuukausi on vierähtänyt 90-vuotiaan Sairaanhoitajaliiton juhlavuoden kohokohdasta, Sairaanhoitajapäivistä. Tänä vuonna tämä hoitotyön suurin vuotuinen koulutus keräsi osallistujia yli 5500.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi tapahtuman puheella, jossa hän korosti sairaanhoitajien tietoa suomalaisten ja Suomen voinnista. Hänen puheessaan tulivat esiin myös sairaanhoitajien nauttima ammatillinen arvostus yhteiskunnassa ja työn vaativuus, sekä tärkeys.

Sen lisäksi että Sairaanhoitajapäivät tarjoavat paljon tietoa erilaisten koulutussessioiden ja tietotorien muodossa, Sairaanhoitajapäivät on tärkeä kohtaamispaikka alan opiskelijoille ja jo ammattissa toimiville. Päivien aikana on mahdollista luoda kontakteja, jotka voivat edesauttaa omaa uraa ja osaamista. Jo pelkästään näyttelyalueeseen tutustuminen veisi helposti koko päivän.

Yhteenkuuluvuuden tunne ja paljon peräänkuulutettu kollegiaalisuus on suorastaan käsinkosketeltavaa ja koulustuspäivien tunnelma on ainutlaatuinen! Päivien aikana oli mahdollisuus vaihtaa kuulumisia niin vanhojen tuttujen kanssa, kuin hankkia uusia tuttavia. Sairaanhoitajapäivien aikana käydyissä keskusteluissa vahvistui käsitykseni siitä, että ammatistaan ylpeä kuuluu Sairaanhoitajaliittoon. Ammatistaan ylpeä ja omaa ammattitaitoaan ylläpitävä hoitaja arvostaa myös muita ammattilaisia ja on tärkeä osa toimivan työyhteisön rakentumisessa.

Me jokainen teemme arvokasta ja tärkeää työtä, kukin omalla sarallaan ja persoonallaan. Meille jokaiselle löytyy oma paikkamme, jossa pääsemme toteuttamaan hoitotyötä ihmisen parhaaksi. Tämän näkyi Sairaanhoitajapäivillä: motivoituneita opiskelijoita, mahtavia persoonia ja rautaisia ammattilaisia, jotka tekevät työtään suurella sydämellä! Ollaan ylpeitä siitä, mitä teemme! Toivottavasti nähdään ensi vuonna!

Minna Laakkonen, Pohois-Karjalan sairaanhoitajat ry.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.